maanantai 23. helmikuuta 2015

Vuosihuoltoon

Talon käytetyin kone – siis maatalouskone, tiski- ja pyykkikoneisiin tulee tätä nykyä enemmän tunteja - on menossa huoltoon. On sitten toivottavasti teräkunnossa sesongin alkaessa. Kyseistä etukuormaajavekotinta puhutellaan kotioloissa”punaisena Valmettina” (nyk.Valtra). Huoltoreissuun valmistauduttiin pesemällä isommat kurat ja pölyt pois. Näin suojakelillä veden ja painepesurin käyttö onnistuu. Pesun lisäksi rasvailtiin ja laitettiin kaikenlaista pikkuasiaa kuntoon jo kotioloissa.
Kyljet auki ja naamari ylös. Nyt pääsee operoimaan.

Etupyörät hyvin rasvattavissa. Etukuormaajatraktorissa
painon saa näin näppärästi pois etuakselilta.
Jäähdyttäjä näyttäisi hiukan falskaavan ja muun muassa sille on tehtävä jotain. Tämän ”potilaan” sukulainen, tiluksillamme majaileva ”vihreä Valmetti”, sairastaa samaa tautia. Liekö perimän vai ympäristön vaikutusta.

Hallilla nostettiin vähän heiniä pöydälle sekä laitettiin Kipon vasikalle korvamerkit. Viralliset ilmoitukset vasikan syntymästä oli pitänyt tehdä jo aikaisemmin, mutta merkkejä emme raaski heti ensimmäisinä päivinä kiinnittää. Tämä meidän Mukina tuntemamme pikku kaveri on siis nyt viranomaisillekin olemassa ja nautaeläinrekisteri tuntee tyypin koodilla fi000011677929-6. Toivottavasti ei sekoitu kenenkään pankkitilinnumeroon.

Ihmisten henkilötunnuksissa pärjätään yhdellätoista merkillä, mutta naudoille se ei riitä. Ihmisten pääluku Suomessa on silti kertaluokkaa suurempi. Pitkäikäisempiä tietysti olemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti