tiistai 8. marraskuuta 2016

Talvehtuu

Jotain on tehtävä, kun kerran on lunta ja lumikola.
Mitenkäs se paljon toistettu Esa Saarinen -siteeraus menikään? "Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita." Sataa lunta. Jes. Äkkiä haalarit niskaan, pihalle ja lumikola heilumaan. Ei siitä vielä oikein kasaa kerry, mutta lumensiirtelijä tiedotti kuitenkin ohikulkijoille, että kivaa on. Ikäluokkaa ei varmaan tarvitse erikseen kertoa. 

Raitisilma-addiktit ry tänään iltapäivällä. Kaikki jäsenet eivät mahtuneet kuvaan.
Vähemmän innostuneiden lumityökommenttien esittäjä taas yleensä kuuluu varttuneempaan
Samaan aikaan hallissa kokoontuneen Sohvaperunat
ry:n molemmat jäsenet kameraa ja rehupaalia
töllistelemässä. Löhöäminen keskeytettiin kuvanottamisen ajaksi.
kansanosaan. Saman joukon lähitulevaisuutta koskeva toimintasuunnitelma tuppaa tarjolla olevan raittiin ilman sijasta sijoittamaan laatijansa neljä seinän sisäpuolelle - mahdollisesti vielä sohvan välittömään läheisyyteen.  

Kyytöt, vaikka enimmäkseen alle seitsenvuotiaita ovatkin, eivät ehkä paahda täysillä. Märehtimisestä tulee pikemminkin mieleen jonkinsortin downshiftaus. Lumi näyttäisi kuitenkin kutsuvan ulos kuten inhimillisiä ikätovereitakin. Sekä ulos että sisälle pääsevä lauma on lähes aina tavattavissa ulkona. Sonneja sai sisälle otettaessa oikein maanitella jättämään pahnakasansa. Yleensä herrat aika pienestä elkeestä ymmärtävät lähteä liikkeelle, kun lohkon vaihto on ajankohtainen. Nyt tarvittiin useampia elkeitä ja sanoman toistamista. Suvaitsivat kumminkin lopulta keskeyttää märehtimisensä ja hölkötellä halliin - kaikki paitsi yksi. Morfologia, joka keväällä toteutti erinäisiä omia reittisuunnitelmiaan, pysyi linjattomuudelleen uskollisena. Kaveri jättäytyi muista jälkeen, jolloin emäntä sai hölkätä paalimakkaran ympäri kaverin taakse osoittamaan toivottua suuntaa. Tällä kertaa tuli kumminkin käymättä lehmien puolella tai metsässä. Hyvä niin, sillä metsässäkään ei aita ole kunnossa. Laidunalueelle on majoittunut valitettavan monta hirveä. Kaikki sitä mallia, joka ei nosta riittävästi sorkkiaan aidan kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti