tiistai 28. helmikuuta 2017

Liikenneturvallisuutta

ENNEN. Eräs tien mutka Hämeenkoskella. Näkyvyyttä noin 50 metriä.
Liikenteessä tulee ajoittain yllätyksiä vastaan. Erityisesti, jos paikasta riippumatta ajellaan kuten Keke Monacon geepeessä - oikaistaan sisäkurvin puolelta. Emäntää nuoremmat varmaan puhuisivat näitten ajomatkaoptimointien yhteydessä esim. Bottaksesta tai muista modernien aikojen formuloitsijoista. Emännän ilmaisuvarasto oli kuitenkin karttuvassa vaiheessa siihen aikaan, kun formuloiden kanssa samaan lauseeseen kuului Keke.

Isäntä teki viime viikolla liikenneturvallisuustyötä näiden yllätysten vähentämiseksi ja ainakin niiden mahdollisten ikävien seurausten torjumiseksi. Torjuntavälineenä käytettiin raivaussahaa. Yksinkertainen tavoite oli saada puut - tai pikemminkin puitten välit - näkymään metsältä. Lietevaunun, tukkirekan tms. kaluston kanssa ei ole kauhean hauskaa todeta olevansa samalla kaistalla vastaantulijan kanssa. Huvi tuskin on yhtään suurempi vastakkaiseen suuntaankaan.

Dagen EFTER, tai töiden puolesta vain 40 minuter efter, mutta kuvauspäivä on eri. Sama mutka mutta hiukan kauempaa. Näkyvyyttä tuli sata metriä lisää ja mutkan takaa paljastui seuraavista mutkista varoittava liikennemerkki. Lisäksi vastaantuleva traktorikin näkyy jo tässä vaiheessa. Ulkokurvin puoleista kaistaa ohjastava voi jo tässä kohtaa todeta, että formulamaiset ajolinjat säästetään johonkin toiseen mutkaan. 
Muihin viikon hauskuuksiin kuului verottajalle suunnattujen numeroharjoitusten valmistuminen. Ei mennyt edes viime tippaan. Bitit lähetettiin matkaan jo eilen, vaikka eräpäivä on vasta tänään. Kirjekuoressa kulkevan paperisen version olisi tällekin päivälle uskaltanut säästää. Sähköiset järjestelmät saattavat lähetyksen yhteydessä herjata tuntemattomasta tai tunnetusta virheestä, huonosta yhteydestä, puuttuvasta päivityksestä, järjestelmien yhteensopimattomuudesta jne. Postilaatikot taas ovat toistaiseksi urputtamatta huolineet kitaansa paperit säästä ja sisällöstä riippumatta. (Kaikki käy, lantanäytteitäkin on postitettu.) Tällä kertaa ei onneksi ollut biteillä matkustusvaikeuksia. Valmista ei kuitenkaan pelkällä veroilmoituksella tullut, vaan kertauserä saapuu parin kuukauden päästä veroehdotuksen muodossa. Samaan syssyyn kylvöjen, aitatöiden ja tukihakemusten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti