sunnuntai 27. elokuuta 2017

Palautumispäivä

Mustat lampaat ovat hyvinkin tunnettuja. Tässä ei kuitenkaan
eläinlaji täsmää. Joku eilinen vieras kertoi, että hän olisi aidan
tykönä osannut tehdä "mikä ei kuulu joukkoon" -tehtävän.
Nukku-Matti on tämän poikaporukan kesyin kaveri. Herrat olivat
emännän tämänpäiväisen luontoretken ensimmäinen kohde.
Luonnon päivä oli eilen. Kiitoksia vaan kaikille vierailleille. Tänään on toivuttu eilisestä eli siirretty katseluetäisyydellä olleet eläimet kauemmille laitumille, syöty puffetin tähteitä ja tiskattu termoskannuja. Kahta jälkimmäistä oli  molempia riittävästi tarjolla. Kaikkien juhlien parhaita puolia on se, että seuraavana päivänä ei yleensä tarvitse tehdä ruokaa. Näyttää pätevän myös juhlittaessa Suomen luontoa.  No, sieni-kesäkurpitsakeittoa kyllä vähän tehtiin, kun molempia aineita sattui löytymään.

Yksi lapsukainen halusi mieluummin leppäkerttupipon,
joten emäntä sai tämän.
Iltapäivällä sää suosi, joten emäntä jatkoi luontoteemassa ja lähti käppäilemään metsään. Juosta ei tähän aikaan vuodesta kannata. Tyrkyllä on sekä mustikoita että vadelmia. Jos niitä pysähtyy syömään kovin hikisenä, tulee vilu, ja syömisen joutuu keskeyttämään ennen aikojaan. Jäisi vitamiineja ja hyvää makua saamatta. Noin tunnin matkaan menikin sitten tällä menetelmällä reilu puolitoista tuntia. Mutta ei ollut kiire, kun iltaruuaksi oli valmiina pasteijoita.

Ei ole kovin kiireistä toimintaa, kuten päiväyksistä näkyy. Parin päivän viive
postin luvussa on siis aika pientä.
Ulkoilun ja jälkien korjaamisen lisäksi on tutustuttu viime päivinä kertyneeseen postiin. Viikolla on luonnonpäivävalmistelujen lisäksi kyyditty kylmettynyttä sonnia kotiin kilon palasina sekä parina iltana tarjottu ReKo-asiakkaille tilaisuus ihailla emännän uutta pipoa ostosten noudon lomassa. Isäntäkin retkeili pari päivää poissa maisemista. Postiin perehtyminen oli kaiken muun ohjelman ohessa jäänyt vähän ylimalkaiseksi. Eipähän ollut mitään kiireellistä tullut, kuten kuvasta näkyy.
Pakollinen pysähtymisemerkki.

Nämä ohitettiin. Ei niitä kaikkia ehdi poimia. Eilisen
 luonnonpäivän perinnebiotooppikierroksilta osa
ihmisistä palasi sienisaaliin kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti