sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Nimenhuutoja heinähommien ohessa

Tästä kyyttöjen talviruokinta lähtee. Kuskien on syytä olla tarkkana, etteivät kyynärpäät kolahda yhteen. Vasemmalla heinä katkeaa ja oikealla leviää parempaan kuivumisasentoon. Pöyhimestä on kolmannes omaa, niittoalusto on naapurin. Niittotraktorin koppiin tosin nousi noin 25 kiloa työnjohtoa talon puolesta.
Karanneita lehmiä riittää. Isännälle ohikulkija tekstiviestitti Vanhallatiellä havaitsemastaan naudasta. Emäntä oli kotona ja lähti katsomaan todennäköisintä karkupaikkaa, mutta mäen päällä  olivat aidat ehjiä, tunnelma rauhallinen ja nimenhuudossa kaikki todettiin läsnäoleviksi. Emäntä piti varmuuden vuoksi nimenhuudon viereiselläkin laitumella, mutta sielläkään ei ollut havaittavia puutteita. Isäntä soitti naapuriin, jos siellä mahdollisesti olisi epäiltävissä päälukuvajausta. Tuli tietoon, että tiellä käyskentelijä oli havaittu aikaisemminkin ja se onkin mustavalkoinen, pitkäjalkainen, ilmeisesti tiine hieho, jota kukaan, keneltä on keksitty kysyä, ei kaipaa. On siis tullut jostain vähän kauempaa. Korvamerkinlukuetäisyydelle ei ole päästy. Tieto selitti todennäköisesti myös noin viikko sitten valtatien toisella puolella olevan naapurin postilaatikolla olleen nautamaisen sorkan jäljen. Ilmoituksesta selvittiin siis tarkastuskäynnillä ilman hölkkäharjoituksia.

luomusalaatti
Tästä on lähtenyt jäävuori keritytymään. Kohta näitäkin
pääsee rouskuttamaan.
luomusalaatti
Lapsityövoima kylvi kasvihuoneessa tammenterhoja
ruukkuun ja raportoi lähes päivittäin tammen taimien
lehtien koosta ja lukumäärästä sekä siitä, että nämä
tammenlehtisalaatin lehdet ovat vain vähän
oikean tammenlehden näköisiä.
Isäntä oli viestiä vastaanottaessaan ulkoiluttamassa pöyhijää kauemmalla lohkolla ja ulkoisti yllämainitut nimenhuudot siksi emännälle. Viikonlopun viihteeksi oli nimittäin  perjantai-iltapäivällä aloitettu rehunteko. Emokyyttö ei kauhean sulavaa sapuskaa tarvitsisi, joten sen puolesta olisi voinut vielä hiukan varrota ruohon korsiintumista. Tietyille lohkoille pesiytyneet hevonhierakat piti kuitenkin saada poikki, ennen kuin siemenet kehittyvät itäviksi. Niittokone kuskeineen päästettiin siksi vapaaksi heinikkoon. Valmista tulee nykykalustolla aika sukkelaan, joten aparaattia ei tarvitse onneksi olla itsellä. Nyt korsista käännellään toistuvasti kosteampaa puolta päälle päin ja toivotaan, että aurinko suvaitsisi paistaa eikä tuulikaan olisi pahitteeksi. Pitäisi varmaan ruveta siirtelemään kasvimaan harsoja johonkin, niin tuuli vähän yltyisi. Tämän erän paketointi on tarkoitus aloittaa maanantaina. Katsotaan juhlistetaanko toisella satsilla juhannusta, vai miten käy.

Kasvimaan päivän tilanne tuli tarkastettua nimenhuutoreissulla. Tähän aikaan vuodesta tilanne kehittyy aika ripeästi. Juhannukseksi tulee jo vitamiinia - tai ainakin rouskutettavaa - tarjolle. Pelkällä persiljalla ei pitkälle pötki, mutta sitä olisi nyt jo. Perunapenkkiin tehty tutkimus jätti vielä epätietoiseksi. Syödäänkö näitä jo juhannuksena vai vasta vähän jälkeen? Syötävän kokoista salaattia kuitenkin tulee juhannusmakkaran seuraksi. Alkaisi siis vähitellen olla aika suunnitella pellonlaidan myyntiosaston uudelleen toteutus. Tuuli repi nimittäin viime kesänä kasvimaalla olleen katoksen. Täytyy keksiä jotain järeämpää tilalle ja ehtiä vielä pystyttämään kyseinen keksintö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti