keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Ajoneuvoon nouse!

Tässä häämöttää joululoman loppu - siinä tapauksessa, että loma tarkoittaa sitä, että ei kierrellä rekoissa (termi ei liity kuvan kulkuneuvoon) tai päivystetä myynti-ilmoituksia. Onneksi isännällä on nuo oranssit haalarit, niin näkyy pimeässä kuvassa edes jotain. Sinne ReKoon on toiset samanlaiset mutta vähemmän raikkausrajoitteiset.

Ajoneuvoon nouse! Sen verran hyvin valaistu reitti, ettei
pitäisi kompuroinnista olla pelkoa.
Joulun jälkeen on liha- ja vihannesmarkkinoiden suhteen vietetty hiljaiseloa. Myyty on, tottakai, jos joku on tullut ostamaan ja laareista on toivottua tuotetta löytynyt. Lihojen suhteen tosin joulun jälkeen on pystytty vastaamaan vain aika suppeisiin toiveisiin. Tämänpäiväisten parin ajoneuvoon nousun jälkeen valikoima taas ensi viikolla laajenee.

Nyt on tämän ReKo-hiljaiselo-muotoisen  lomailun vuoro jäädä. Viime viikolla tuli tilattua teuraskyyti. Kelien puolesta hieman jännittävä ajankohta. Viime viikolla pitäjässä jäi eräiden pikkuteiden varsilta koulukyytejä ajamatta liukkauden vuoksi. Teurasautotkin sattumoisin usein ajelevat näitä hiukan pienempiä, mutkaisempia ja vähemmän sannoitettuja teitä myöden. Se helpotus niillä tietysti on koulukyyteihin verrattuna, että harvemmin tarvinnee kyytiläisen ottamisen vuoksi pysähtyä ylämäessä olevalle linja-autopysäkille. Tiellä pysyminen tietysti on aiheellista molemmille. Tässä pysyttelyssä oli onneksi onnistuttu, sillä kyyti saapui tänään kuten oli sovittu ja ReKo-aloitusaikataulu voidaan pitää suunnitelmien mukaisena. - Näillä näkymin Töölössä parin viikon päästä.

Tänään myös vähän siivoiltiin. Pölynimurin lähestyessä sohvalla löhöäjien on aiheellista nostaa jalkojaan. Naudalla jalkoja on neljä, joten suoritus olisi merkittävästi vaativampi kuin ihmisellä. Siksi löhöäjät on teljetty pois ruokasalin puolelta pölynimurin korvikkeen tehdessä tehtävänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti