keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Minuuttiaikataulu

Naapuri sai biotooppiaitauksensa kuntoon, joten ensimmäinen erä "kesätyöntekijöitä" pääsi lähtemään muutaman kilometrin maailmanmatkalleen. Kesätyöpaikat ja kesätyöntekijät kiinnostavat myös viranomaisia.

Kolmen päivän kuluessa siirrosta on siirrettyjen eläinten tunnukset ja pitopaikkojen tunnukset ilmoitettava viralliseen nautaeläinrekisteriin. Matka-aika ilmoitetaan minuutilleen. Valitettavasti lehmät eivät tunne kelloa, joten täsmällisyydestä pääsee nauttimaan vain karjanomistaja - mikäli se tässä asiassa on jotenkin nautinnollista.
Nautarekisteri
Kuva nautatietojen ilmoittamiseen käytetystä ohjelmasta. Kellojen tarkistus, kun kyyti lähtee pihasta. Saadaan tämäkin sivu sitten täytettyä virheettömästi. Rekisteriohjelma ei tässä kohtaa näytä eläinten nimiä, joten numerot on syytä tarkistaa. Päivämäärävalikossakin on taloudellisesti edullista muistaa päivämäärä oikein.
Siirto naapurin perinnebiotooppiin
Takalaidan vasen puoli avautuu kulkusillaksi. Toiselta reunalta voi sitten vaikka kurkkia, onko perässä ajavalla kravatti suorassa.
Kyytöt ovat pieniä, joten laidan yli nähdäkseen
olisi kurkotettava.
Maailmalle lähtivät Lipevä, Lehti ja Mykerö. Lipevä porukan uteliaimpana ja tuttavallisimpana kiipesi ensimmäisenä kärryn kyytiin. Toiset seurasivat kohtuullisen sujuvasti perässä. Sitten vain matkaan - kelloon katsomisen jälkeen tietenkin.

Perillä kärry ajetaan aitaukseen ja aitauksen veräjä suljetaan. Näin yritetään varmistaa, että laskusillalta asteleva porukka aloittaa uuteen ympäristöön tutustumisen aitojen sisäpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti