maanantai 7. maaliskuuta 2016

Hiihdon lomassa

Lumiauran korjaus meneillään. Maatilan työt ovat monesti hyvin maanläheisiä.
Risteys paikalliselta virkistysalueelta. Liikenne on sen verran vilkasta, että tiet pysyvät auki. Etuajo-oikeus ei ole kiinni tulosuunnasta, vaan tulijasta. Mm. Eloisalla ja Saagalla on etuajo-oikeus.
Hiihtolomasta selvittiin hiihtämällä. Usein loma sattuu helmikuun viimeiseksi viikoksi. Silloin lomatoimiin kuuluu usein myös veroilmoituksen loppusuora.

Tänä vuonna tämä talvinen lapsityövoiman käyttöviikko ajoittui kuitenkin pääasiassa maaliskuun puolelle. Työvoiman käyttö vain jäi aika suppeaksi - kovin olivat varattuja. Hiihtäminenkin kasaantui pääosin emännän harteille. Tämä  raittiin ilman pyydystysmenetelmä käyttää kyllä hartioitten lisäksi kaikkea muutakin pipon ja monojen väliin sijoittuvaa, joten ilmaisu oli anatomisesti epätarkka.

Tälle viikolle on taivaalta merkitty tulemaan kaikkea mahdollista - ainakin jos seuraa riittävän monta eri ennustajaa. Sammakot ym. ovat vielä kokonaan käyttämätön voimavara - jos siis haluaisi lisätä odottamiensa säätyyppien valikoimaa. Esim. paukkupakkaset puuttuvat täysin tulevan viikon kuvioista. Taivaan tuotteisiin olemme kuitenkin valmistautuneet. Lumiauraa on nyt ehonnettu. Ulkomaailma pysyy myös suksettoman saavutettavissa, vaikka isompikin myräkkä asettuisi kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti