maanantai 22. elokuuta 2016

Paikoillamme muttei vielä valmiina

Vehnän korsia tähkineen odottamassa esille
pääsyä. Tämän nipun peltoonjääneillä
kollegoilla on tulevaisuudessa
uravaihtoehtoina mm. elämä mannaryyninä
tai rusinapullana. Viljelijän pankkitilin
kannalta heikompi vaihtoehto on
esim. päätyminen broilerin mahaan.
Nämä korret on nyppästy naapurin pellosta.
Lupakin tuli kysyttyä
etukäteen.
Paikoillamme täällä Huljalassa on oltu kohta kolmesataa vuotta. Valmiina ollaan moneenkin asiaan, mutta juuri nyt on Suomen luonnon päivä 27.8. erityisen valmistautumisen kohteena. Tervetuloa siis tuolloin klo 12-15. Tarjolla kierroksia perinnebiotoopissa, kyyttölehmiä - myös lastenvaunuetäisyydellä, näyttely viljelykasveista ja niistä saatavista tuotteista sekä puffetti.

Luonnonpäivä on jo ovella. Kasviksia ripustettu onpi pitkin nurkkia. Riimit hiukan ontuvat, mutta eilen valmistelin näytekasveja. Keräily on kuitenkin vielä kesken. Lakastuvat mallit poimitaan vasta loppuviikosta.

Pihoja on hiukan siivoiltu ja järjestelty. Laumanjohtaja Aunus seurueineen siirrettiin eilen parturoimaan takapihan ruohoja. Parturointiin yhdistyy automaattisesti alueen liukumiinoitus. Miinakarttoja ei tehdä, kuten puolustusvoimien jalkaväkimiinoista silloin, kun niitä valikoimiin kuului. Miinaan astuminen on aika helposti vältettävissä eteensä katselemalla ja toisekseen seuraukset eivät ole kovin vakavat. Yleensä selviää vedellä.

kermaviilipurkkien kierrätys
Tässä on sitten kierrätetty kermaviilipurkkeja kertomaan, mitä
mistäkin kasvista saa.

Puffetti - tai nykytermein pop up -kahvila - etenee sekin vakaasti. Henkilökunnan ja uunien niukkuuden vuoksi emme pysty leipomaan kaikkea tuoreena käytettäväksi, vaan hyödynnämme pakastin-nimistä nykyteknologiaa. Siellä odottelevat jo härkäpapumuffinssit ja kyyttöpasteijat.

Esitetään tässä vielä kohtaus elokuvasta Ruohonleikkuu ilman teollisia apuvälineitä. Toinen kohtaus samasta tänään ensiaamunsa saaneesta filmistä on nähtävissä  Huljalan Tupala -fb-sivulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti