lauantai 16. joulukuuta 2023

Joulu lähestyy

Isäntä oli pari päivää sitten ihmetellyt, voiko silloin tällöin käytävällä tepastelevan vasikan maha olla niin kovalla, että käynnin ilmaisevat käytävälle tippuneet tuotokset ovat ihan papanamaisia. Tänään turvetta kauhoessa varmistui, ettei vasikan ruuansulatuksesta tarvitse huolestua. Papanoitsija (merkitty vaaleanpunaisella nuolella) pomppasi pitkine korvineen turvekasasta. 

Tässä emäntä kiirehtii juoksujalkaa poseeraamaan vuoden
viimeisessä ReKossa. Matka ei onneksi ollut pitkä. Sen kun
pomppasi pakastimen vierestä alas. Toppahaalarit olisi
ollutkin vähän turhan lämmin juoksuasu kiirehtiä kauempaa.
Sangen miellyttävää marras-joulukuuta on pitänyt. Ei ole ollut kurasta tietoa. Vaatteilla koreilu (selvästikin emännän vahva laji) on ollut vaivatonta. Sen kun kiskoo oranssit toppahaalarit niskaan ja tuntee olevansa tiptop. Johtuuko niistä vai mistä, mutta ReKo-kentällä asiakkaatkin ovat meidät löytäneet, vaikka olisivat näkimet olleet huurussa. Tarkkaan ottaen löytäneet sen verran hyvin, että lihavarastot menivät kovin vaatimattomiksi ajatellen tammi-helmikuulle suunniteltua ReKo-lomailua. Ehkä niitten kanssa selvitään, jos asiakkaat vaikka suosisivat joulutorttusensongin jäljiltä kasvispainotteisempaa ruokavaliota. Erityisesti suosittelemme suosimaan selleriä, kiinankaalia ja porkkanaa.

Ainakin tämän verran nauratti Knehtilän markkinoilla viime viikonloppuna. Katos katkaisee värisuoran. Niitäkin olisi saanut myös oranssina, mutta siitä olisi tullut ihan torimainen vaikutelma. 
Joulukaupan myötä kylmiöitten vihanneskoripinotkin ovat alentuneet. Niin paljon, että hyvin järjestelemällä mahtuvat jo yhteen "kaappiin". Tarkoittaa sitä, että seuraavalla sopivalla (sopiva = emäntä on kotona ja hereillä) suojasäällä emäntä säästää rahaa ja kuntosalille menon sijasta nostelee juures- ja kaalikoreja. Säästö on tosin vain laskennallinen. Rikastumiseen täytyy keksiä jokin tehokkaampi menetelmä kuin olemattomien kuntosalikäyntien väliin jättäminen. Ja nyt kun pakkasessa ei kannata niitä siirrellä ja pitää kylmiön ovia auki, täytyy keksiä jokin toinen kuntoilumenetelmä. Jos vaikka lähtisi lampsimaan lumihankeen. Kerkiää tulemaan hämärä, jos ensin käyttää aikaa suksien ja monojen etsintään.
Sultsina, Vatruska, Veiksel ja Ura talvisäässä. Veikselillä ei ole tässä huoltajaa mukana. Se ehkä selittää sen, että naama on jäänyt vallan pesemättä kuvausta varten.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti