sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Juhlan tuntua


Lämpökanaalin paikkaa ei tähän aikaan vuodesta
tarvitse arvata. Sulan kohdan ympärille on aurausten myötä
kertynyt enemmän lumia kuin muualle

Aamulla verstaan seinältä loisti ylimääräistä valoa – valitettavasti. Lämmitysjärjestelmään on asennettu anturi, joka ohjaa merkkivalon syttymään, mikäli lämpökeskus jäähtyy tietyn rajan alle. Näin asialle voi tehdä jotain, ennen kuin villahousukerroksia tarvitsee lisätä.

Olemme kaukolämmössä. Kaukon pituus on tässä tapauksessa alle sata metriä. Verstaan kyljessä oleva lämpökeskus pihan yhdellä laidalla ulottaa lonkeronsa verstaan lisäksi molempiin asuinrakennuksiin. Hake palaa ja kuuma vesi kiertää. Patterit lämpiävät – tai sitten jäähtyvät kuten tänä aamuna.

Kurkistus pannuhuoneesta kuljettimen alle. 
Juhlan tuntu tuli siitä, että varmimmin ongelmavalo säteilee juhlapyhien aattona kovilla pakkasilla. Nyt oli kuitenkin ihan tavallinen sunnuntai ja lämpömittarikin plussan puolella. Helpoin ongelma on hakkeen loppuminen. Talonmies vain on ollut leväperäinen.  Toinen vaihtoehto on kostean hakkeen holvaantuminen pakkasilla. Sekään ei vallinneilla säillä ollut oletettavaa. Pahimmillaan (isot juhlat tulossa) saa ensin tyhjentää lähes täyden siilon (Tarvitaan pari saavia, pari akronoomia ja kuormaajan kauhaan ripustettu laatikko), sen jälkeen irroitellaan siirtoruuvia ja pidetään hitsausharjoitukset.

Tällä kertaa päästiin vähemmällä. Pohjakuljettimesta oli yksi tappi katkennut. Lauhan sään vallitessa varsinainen korjaus voidaan tehdä, kun siilo on muutenkin tyhjillään.
Kuljettimen yksi nurkka ei toiminut,
kuten kuvasta näkyy.
Siilon katon saa nostettua traktorin hydrauliikalla. Täyttö meneillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti