torstai 26. maaliskuuta 2015

0,5 henkilötyövuotta byrokratin alttarille

Poikimakausi on pääsemässä vauhtiin.
Vasemmalla Joviaali ja Mukava, oikealla Kymppi
ja tänään syntynyt vasikka, jolle ei vielä ole nimeä keksitty.


Päivän piristävämpi puoli ovat uudet vasikat. Loppu kuuluukin sitten sarjaan turhauttaa.

Tänään kulutettiin moneen oikeaan työhön oivallinen aurinkoinen pakkaspäivä Kapakanmäen (tanssipaikka naapuripitäjän puolella) ravintolatiloissa perehtyen kuluvan vuoden maataloustukien hakemiseen ja ehtoihin. Tanssikenkiä ja kukkamekkoa ei todellakaan tarvittu. Mikään ei ole siinä mielessä muuttunut, että kokonaisuus on jokaisen muutoksen yhteydessä monimutkaistunut ja taaskaan eivät lopulliset ehdot ole tiedossa, vaikka kohta pitäisi laittaa nimi paperiin tai siis bittiin (sähköinen haku), että näitä ehtoja noudatan.

Enna ja eilinen sonnivasikka. Tämä kaveri oli
Ennan viides sonnivasikka peräkkäin. Vasikat
ovat kasvaneet hienosti ja Enna on niitä hyvin
hoitanut, joten lehmävasikkaa toivoin.
Vähän on likaherkkä väri tällä lappalaisen alulla.
Pienet päiväunet sillä aikaa, kun isommat
ovat syömässä. Isot pojat kurkkivat aidan takaa.
Järjestelmän ja reaalimaailman väliset yhteydetkin ovat paikoin aika ohuet. Agronomin asiantuntemuksella luulen tietäväni, että kevätvehnä (Triticum aestivum) ja syysvehnä (myös Triticum aestivum) edustavat samaa kasvilajia. Tukijärjestelmässä ne kuitenkin ovat eri lajeja. Syysvehnä (edelleen Triticum aestivum) ja spelttivehnä (Triticum spelta) taas ovat samaa lajia. Eivät taida Linnén haudalla heinät (Graminae ) vihertää, kun asukki kääntyilee.

Tänään paikalla oli 120-130 henkeä koko lähes kuuden tunnin päivän ajan. Useimmat olivat todennäköisesti tunteja käyttäneet jo kotona. Ainakin puoli henkilötyövuotta siis. Siinä ajassa olisi oikeissa töissä tullut jo jotain valmista. Päivän sirkustemppujen soveltaminen kotona on vielä edessä - ei mene ihan minuutissa tai kahdessa sekään. Lisätietona kerrottakoon, että muutaman kymmenen kilometrin päässä oli toinen vastaava tilaisuus. Ei varmaan ollut väestä puutetta sielläkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti