sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Säänsuojia

Lapsen maja
Luokitellaan varmaan laavuksi.
Aina välillä sää suosii. Toisinaan ei suosi, mutta siihen voi onneksi varautua. Tacitus kertoi joskus liki pari tuhatta vuotta sitten, että fennit asuivat maakuopissa. Junioriosastolla nämä muinaisen Rooman aikaiset geenit ottivat ilmentyäkseen ja hinku kattaa maassa oleva kuoppa muuttui teoiksi. Ei nyt ihan asumistarkoitukseen, mutta vapaa-aikaa varten vai pitäisikö sanoa viihdekäyttöön.

Edellisenä talvena majan muodostavia oksia oli viritelty muun muassa yhden takapihan puun ympärille. Läpinäkyvyyttä oli vielä lumella heikennetty. Päällyslumien sulattua alkoi oksien välistä pilkistää pakasterasioita. Rasiat olivat sisältä punaisia ja kansien teipin pätkät koristeltu "mansikka -14" -tyylisin merkinnöin. Pakastimet olivat kieltämättä vajentuneet yllättävän nopeasti, mutta yllätyksellisyydelle löytyi tämä yllätyksetön selitys. Ei olisi löytynyt, jos purkit olisi kiikutettu tuoreeltaan tiskikoneeseen. Ovatkohan edistyneet. Pitäisi varmaan tehdä ratsia laavulle.

Katoksen pystytystä haluttiin kuivaharjoitella. Vesisateen vuoksi ulkona olisi joutunut märkäharjoittelemaan.
Joulukuisen ReKo-myynnin jälkeen räntä-vesisateelle altistunutta vaihtokassaa patterin päällä kuivatellessa havahduimme siihen, että näissäkin tilaisuuksissa voi epäsuosiollinen sää osua kohdalle. Koska keskusvarastoltamme (vanha navetta) ei tähän tilanteeseen löytynyt käyttövalmista tai kehityskelpoista ratkaisua, sääongelma ratkaistiin sulovilén-menetelmällä. Tankki täyteen -ajoista tämän menetelmän sääriskit ovat oleellisesti pienentyneet. Konkurssi/kuolinpesän pihalla värjöttelyt voi hoitaa netissä. Nettihuutokaupasta osui kohdalle telttakatos, jota voinee hyödyntää kesäjuhlissakin sitten, kun sellaiset ehtii järjestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti