maanantai 11. heinäkuuta 2016

Oma maa... muu maa...

Mansikasta on runsaasti tarjolla tätäkin versiota. Ei muuten home kiusaa.
Vapaa-ajanongelmista on viime aikoina ollut puutetta. Edellisen päivityksen jälkeen ensin siinä mielessä, että vapaa-aikaa ei ole ollut kaikenlaisten satojen kypsyessä. Loppuviikoksi taas onnistuimme osumaan samaan todellisuuteen parin kolmen vapaapäivän kera - onneksi kuitenkin ongelmattomasti. Välissä ollut maatalousnäyttelypäivä Oripään Okrassakin tuntui enemmän vapaapäivältä. Näyttelyä tuli nähtyä melko vähän mutta tuttuja paljon. Sää oli hieman kolea, mikä ehkä vielä korostui "kävele 50 metriä, juttele 50 minuuttia" -menetelmässä, jolla alueeseen tutustuimme. No, ehkä pientä liioittelua, muttei 100 m/25 min -yhdistelmäkään juuri lämpimänä pitävää liikuntaa tarjoa.
Hyvin sinertää vaikka hidasälyisimmät räksät päivystävät vielä mansikkamaan nurkilla. Tätä herkkua olisi tarjolla aivan vieressä. Muuttolintu marinoi itsensä täällä marjoilla.Syksymmällä pääsevät sittenPerluskooni ja kaverit  keittelemään ruokakulttuurivirastolla räkättipataa, kun siipiveikko siirtyy lauhempiin oloihin talvehtimaan.

"Kesymansikkaa"
Niitä satoja. Mansikkamaa on tarjonnut antimiaan ja niitä on talletettu piimäpurkkitolkulla. Korkoa eivät, harmi kyllä, kasva. Poimiminen käy hieman hitaasti, kun tänä vuonna biodiversiteetti ilmenee harmaahomeena. Torjuntaitiöitä levittävien mehiläisten järjestäminen paikalle on sillä asteella, että isäntä on kahlannut läpi pari paksua mehiläiskirjaa. Ei tehonnut. Pitäisiköhän vielä emännänkin tutustua k.o. opuksiin? Mustikat sinertävät ja kantarellit
kellertävät. Herneet onneksi tulevat vasta vähän myöhemmin. Muuten joutuisi henkilökunnan riittävyys koetukselle. Papujen suhteen on saatu ennaltaehkäisevää sadonkorjuuapua rusakoilta. Kurkkupenkin työtaakkaa kevensivät myyrät. Näiden osalta kasvinsuojelu hoituisi varmaan parhaiten ilvesten ja kissojen avulla. Kai ne ovat luomuhyväksyttyjä. Täytynee varmistaa Evirasta ja ely-keskuksesta. 
finola
Hamppu on varttunut sitten kevään. On piisannut kosteutta ja ajoittain lämpöäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti