maanantai 17. elokuuta 2015

Markkinoilla

Viikonloppuna hankimme uusia kokemuksia. Maistatimme lapsityövoimalla teetettyjä kyyttölihapullia ja hampunsiemenleipää Knehtilän luomutilan elomarkkinoilla. Tavoitteena saada ihmiset viemään  Kuura ja Kolpakko kotiinsa. Jäisenä noin kilon paketeissa. Höysteeksi kaupiteltiin viljelemäämme öljyhamppua ja härkäpapua. Voi ne tietysti erikseenkin syödä.
Kyyttösonneja laitumen laidalla
Kolpakko etualalla. Kuura on takaa kurkkiva tumma poika. Nimi ja ulkonäkö eivät oikein korreloi. Kuuran emä oli  nimeltään Viima, joten k-vuonna syntyneelle vasikalle nimi oli väristä huolimatta ihan kohdallaan.
Kuuraa sekä pakastimen sisällä että ohuita läikkiä seinilläkin.
Ensimmäisestä selviää syömällä jälkimmäisen joutuu joskus
raaputtamaan pois.
Sisäinen myyntitykkini ei ehkä aivan vielä löytynyt, mutta uusia koteja kavereille onneksi löytyi. Vielä on kuitenkin jäljellä. Lihaa on nyt Knehtilässä vakimyynnissä puodin aukioloaikoina.


Pakastettua kyytönlihaa
Pakkauksiin on lopultakin teetetty omat etiketit. Viimevaiheessa
etiketin teko viivästyi mm. kuntaliitoksen takia. Hämeenkoski
liittyy ensi vuoden alusta naapurikunta Hollolaan. Etiketissä on
elintarvikelain mukaan oltava osoite. Vanhatie kuuluu molempien
kuntien valikoimiin , joten ennen kuin uskalsimme teettää
etiketin, oli odotettava varmistusta siitä, kumpi Vanhatie
muuttaa nimeään liitoksen yhteydessä. Painosmäärät
ovat pientuotantoon nähden sen verran suuret, että etikettien
olisi syytä olla kelvollisia pidemmän aikaa. Etiketin taiteellinen puoli
on opiskelukavereiden käsialaa. Agronomin koulutuksella siis.
Edellisellä viikolla sonnipojille tarjottiin kylmä kyyti leikkaamon pakastehuoneista vähän ahtaampiin tiloihin. Tässä vaiheessa ei eläinsuojelulain tilavaatimuksia enää tarvitse huomioida, vaan voidaan tyytyä säästämään sähköä pakkaamalla pakastin mahdollisimman tiiviisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti