keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Oven aukaisun valmistelua

Mihin joudut, jos horjahdat Vanhaltatieltä? Kuva on otettu sitä varten, että muistettaisiin tehdä uusi vähän kirkkaampi kyltti. Tuonne kuitenkin mennään lauantaín perinnebiotooppikierroksella.

Ukko, Seiskari ja Rajajoki
Viime aikoina olisi pitänyt aiheuttaa itselleen kiirettä hyppimällä sadetansseja. On silti taidettu saada aika kulumaan jollain muullakin tavalla. Veden suhteen on kumminkin ollut niukkaa. 

Isännän kanssa tuli pidettyä viime viikolla parin päivän mittainen loma, jolla muutamat vesisateet kai sitten vastasivat eksotiikasta. Sateita on lomakohteena olleessa olleessa Länsi-Suomessa paikoin ollut selvästi paremmin saatavilla. Loman hyviin ominaisuuksiin kuului, että se oli verovähennyskelpoinen - käytiin maatalousnäyttelyssä. Lähdettiin kuitenkin matkaan seurapiiritapahtuma- eikä työmatka-asenteella ja nähtiin tuttuja, joten muutamat varaosa- ja jyrsinasiat eivät lomatunnelmaa haitanneet. 

Riviin järjestymme.

Tämän viikon ohjelma on sitten ollut selvä. Taustalla porkkanan harvennusta ja nurmien muokkausta sillä jyrsimellä, minkä ominaisuuksien kohentamista näyttelyssä selvitettiin. Päällimmäiseksi taas pyrkivät Avoimet maatilat -järjestelyt.  Ne ovat siinä vaiheessa, että puffetissa ei enää ole halkoja tai polkupyöriä, ja parkkialueelta on nuoriso hiki kypärässä tehnyt puukasaa klapeiksi kuution kehikoihin. Autoilla on siis mahdollisuus mahtua. Edelliselle päivälle on luvattu vettä, joten liian aikaisin ei mitään päästä laittamaan paikoilleen, mutta asennusaikataulu ihan mielellään joustaa, jos vettä saadaan.

Kasvimaalla on pyritty siihen, että asiakas voisi aina halutessaan kääntyä todellisten kasvissyönnin kokemusasiantuntijoiden puoleen, mikäli esim. porkkanoita (niitä saa ihan kohta) nostaessa ilmenee kysyttävää. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että niukka vesimäärä pakottaa päivystävät asiantuntijat vähäksi aikaa etsimään vihreämpiä laitumia toisaalta. Sade toivottavasti palauttaa viherryksen kasvimaan ympärillekin.

Avoimet maatilat Hämeessä lauantaina 13.7.2024 klo 11-16.
Perinnebiotooppikierros klo 12.30
Kyyttölehmiä, viljelykasvinäyttely, puffetti, koneita, kasvimaa, tilan tuotteita myynnissä. Tervetuloa!