Kyyttö-mangoldipiiras

Koristesuikaleilla koristettu versio.
Pellillinen

Pohja:
100 g voita
50 g öljyä
300 g hiivaleipäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
0,8 dl maitoa

Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin ja nypi jauhoseos murumaiseksi huoneenlämpöisen voin kanssa. Lisää öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta suorakaide kelmun päälle, taittele kelmu kiinni ja laita viileään lepäämään ainakin puoleksi tunniksi.

Täyte:
500 g kyytön jauhelihaa
330 g mangoldia
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
mustapippuria
1 dl kermaa
125 g sulatejuustoa (Koskenlaskija, voimakas)
(suolaa)

Keitä huuhdottuja mangoldeja (suolalla maustetussa) vedessä 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta hyvin. Silppua sipuli ja ruskista se lihan kanssa. Puristele mangoldeista vettä pois ja silppua ne leikkuulaudan päällä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja magoldisilppu pannulle. Kääntele hetki ja lisää kerma ja sulatejuusto viipaleina. Keittele, kunnes sulatejuusto on sulanut ja levinnyt tasaisesti. Hauduttele hetki lisää, jos tuntuu, että mangoldeihin jäi turhan paljon vettä.

Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi. Käytä tarvittaessa käärekelmua taikinan ja kaulimen välissä, jos taikina tuntuu tarttuvaiselta. Voit jättää osan taikinasta koristesuikaleiksi. Levitä täyte kaulitulle pohjalle pellin päällä. Asettele suikaleet koristeiksi, jos teit niitä. Paista n. 210 asteessa reilu puoli tuntia.

Jos teet hiukan isomman taikinan, voit kaulia piiraaseen myös kannen. Sen siirtäminen onnistuu ehkä helpoiten leivinpaperin avulla: kumotaan leivinpaperin peittävä taikina levitetyn täytteen päälle ja irroitellaan paperi varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti