Kyyttönoff

1 kg paistisuikaleita tai -kuutioita
3-4 sipulia
loraus öljyä tai nokare voita 
valkopippuria
n. 5 dl vettä tai lihalientä
1 rkl Dijon-sinappia (väkevää)
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
3/4 dl vehnäjauhoja
240 g smetanaa (osan voi korvata kermalla)
n. 3 etikkakurkkua
persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön esim. tuntia ennen kokkaamista, niin pannu ei jäähdy paistettaessa niin paljon. Ruskista lihat rasvassa sipulin kera muutamassa erässä. Mausta valkopippurilla ja siirrä kattilaan. Kaada neste lihojen päälle niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Voit kaataa veden ensin pannulle ja siitä kattilaan, niin pannultakin saa makua talteen. Lisää sinappi, tomaattipyre ja suola ja anna kiehua hiljalleen tunnin verran. Enemmänkin, jos ei ole kiire. Sekoita jauhot ja smetana kulhossa ja vispilöi lihojen joukkoon. Anna hautua vielä 15-30 minuuttia ja lisää pilkotut kurkut ja silputtu persilja.

On hyvää perunoitten kanssa. Kuvassa lisänä muusia violeteista Blue Congo -perunoista.

Käytä vähemmän sipulia, jos et ole niin sipulin perään. Valkosipuli on hyvä täydennys, jos siitä tykkäät.

Etikkakurkkujen sijasta voi käyttää hapankurkkuja.

Oikein maukas pata tulee myös, jos paistisuikaleitten/-kuutioitten sijasta käytät esim. pilkottua lapaa tai etuselkää. Niistä tehtyä pataa on haudutettava pidempään, mutta osista tulee myös liemeen enemmän makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti