tiistai 17. heinäkuuta 2018

Myymälä auki

Toimintaohjeita, hinnasto ja työvälineet pöydällä.
Alumiinivalmisteinen, mekaaninen,
uusiokäyttökassajärjestelmä pöydän edessä. Vaihtoehtoisesti
voi saaliinsa kanssa ajella pihaan, jossa kassajärjestelmään
kuuluu hyvin aidonkuuloinen puhesyntetisaattori ja
vaihtorahatoiminto. Yöaikainen toimintavarmuus on kuitenkin
heikko. Elektroninen versio on siirtää vihannesten hinta tilille.
Avoimien ovien päivänä lanseerasimme tänne itsepalvelun luvattuun maahan yhden itsepalvelun lisää. Katsotaan, mitä tulee. Kasvimaalla on nyt ohjeistettuna, miten keräät itse varmasti tuoreen vihannessatsin ja välität siitä vähän valuuttaa meille. Valtatie 12:ta ajelevien on kohteeseen helppo poiketa. Vielä yritämme keksiä tiemestarin hyväksymiä viitoituksia opastamaan vitamiinitasapainostaan huolehtivat ohikulkijat perille. Kasvimaalle voi siis poiketa hakemaan mieleisiään kauden vihanneksia ja jättää vihannesten hinnan tonkkaan/tilille/tai tulla maksamaan pihaan, jos luulee jonkun olevan hereillä.

Rehu-/hakekärry kesätyöpaikassaan. Tämä on parkkeerattu laitumen
reunaan kasvimaan läheisyyteen toivoen, että tekstit ehtii valtatienopeudesta
lukemaan.
Opasteasiaakin saatiin eilen ja tänään konkreettisesti eteenpäin. Uransa rehukärrynä aloittanut, mutta viime vuosina haketta siirtänyt, Ylö 7500 haettiin hakekasan paikalta pihamaalle ja pestiin pölyt pois. Sen lisäksi haettiin rautakaupasta pari purkkia maalia lisäämään nykymaailman musta-valkoisuutta. Noin yleisellä tasolla emäntä uskoo kyllä ehdottomasti kirjavuuteen ja harmauteen, ellei nyt sitten puhuta harakoista tai frakeista. Värit valittiin tässä tapauksessa kuitenkin optisin perustein. Emäntä laati kirjainten mitoitus- ja sijoitusohjeen ja valvoi, että isäntä mittasi oikein sekä lopuksi vielä (isännän pyynnöstä) tarkkaili, kaukovaikutelmaa. Lopputulokseen ei jäänyt kirjoitusvihreitä, ja pensselillä yletyttiin kirjainten yläreunaan asti, joten yhteistyötä saattoi pitää sangen onnistuneena. Lapsetkaan eivät ensimmäisen kolmen vartin aikana häirinneet tätä romattista kahdestaan oloa aamuauringon välkkeessä. Se välke kyllä hiukan häiritsi toteutusta, mutta siitä selvittiin aurinkolaseilla ja myöhemmässä vaiheessa kärryn siirtämisellä.

Lauantain vierailupäivänä oli vilskettä kiitettävästi. Ei järjestetty suotta, mikä lämmitti mieltä. Seuraava harjoitus on Suomen luonnonpäivän merkeissä 25. elokuuta. Tervetuloa! Uusia vihanneslajeja valmistuu siihen mennessä, vasikat kasvavat ja biotooppikin näyttää taas vähän erilaiselta, kun syksy lähenee.

Kilpailu kovenee. Puffetin kylkeen ilmestyi Jaakon raparperipiirakkamyymälä -niminen liike. Nimi kertoi firman liiketoiminnasta kaiken oleellisen. Piirakkaa myytiin sekä paikan päällä syötäväksi, että mukaan. Markkinanäkymiin optimistisesti suhtautuva pienyrittäjä (130 cm ja risat) teki loppuun myyty -kyltinkin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti