lauantai 11. kesäkuuta 2022

Leikkurien valvontaa

Pihojen syötön jälkeen järjestettiin keskimatkan maastojuoksukisa välillä piha - Hopeamäen laidun. Emäntä (vasemmassa reunassa) johtaa kisaa ja on ottanut selvän kaulan pääjoukkoon. Vesiesteellä varustevalinta saattoi kuitenkin aiheuttaa johtopaikan menetyksen. Kevytkenkäisyydestä  (=teräskärkiset turvakengät saappaitten sijasta) oli todennäköisesti ollut etua ylämäkiosuudella, mutta valinnasta seurasi puron ylitys sillan kautta kilpailijoiden loiskutellessa suorinta tietä toiselle puolelle. Tappio oli kuitenkin helppo niellä, sillä oleellista oli, että pääjoukko ei tehnyt ratarikkoja. 

Kauden sana on rikkojen torjunta. Isäntä kurvailee, tai siis ajaa suoraan aina kun mahdollista,
Rikkaäes saapumassa kohteelle. Herne vihertää ja
savikka punertaa. Eikä sitä ole vähän.

fossiilienergian liikuttaman rikkaäkeen ohjaksissa. Emäntä taas on tankannut itsensä aamuisin kaurapuurolla ja mustikoilla ja sitten bioenergialla edistänyt porkkanoitten ja rikkakasvien välistä epätasa-arvoa. Valtaosan syrjintäenergiasta voi kohdistaa jauhosavikkaan. 

Tänne päädyttiin, kasvimaareitin varrelle. Hiehojen kanssa
seurustelu ei vielä onnistu vihannesten haun lomassa,
sillä satoa vielä hetki odotellaan. Salaatti ja persilja
ovat jo ihan lupaavan kokoisia.
Pari kertaa apuna oli puutarhatöihin tutustuva työssäoppija. Ensimmäisellä kerralla alku ei kuitenkaan ollut aivan niin puutarhapainotteinen kuin oli tarkoitettu. Harjoittelijan saapuessa hiehot oli juuri siirretty ruohonleikkurin virkaan taloa ympäröivään männikköön. Eräästä kohdasta leikkuualuetta rajaava lanka oli kuitenkin jäänyt hiukan notkolle. Robottileikkureiden ohjailuun taitaa riittää ihan maan alle kaivettu lanka, mutta näille luontaismalleille tehokkain korkeus on metrin tietämissä. 

Hiehot tietenkin huomasivat tämän ennen kuin talonväki ja Tera ja Triljoona tavattiin pasteeraamassa mustaherukkapensaiden välissä. Isäntä laati nopeasti hyvän suunnitelman yliastujien palauttamiseksi työtehtäviinsä. Emännälle suunnitelma ei aivan täysin valjennut emännän ja isännän välissä olleen hallin aiheuttamien  näkö- ja kuulorajoitteiden vuoksi. Hallin toiselle puolelle päästyä kuitenkin valkeni, että suunnitelma mitä ilmeisemmin oli epäonnistunut perusteellisesti, sillä aitojen ulkopuolella hallipihalla hölkkäsi koko 14 turvan lauma. Harjoittelija oli siis paikalla enemmän kuin sopivasti, sillä kolme ihmistä tukkiin 50 prosenttia enemmän lehmän mentäviä aukkoja kuin kaksi. Hiehot keksivät onneksi omenapuiden ja mansikkamaan välisen mehevän voikukkakentän ja asettuivat siihen. Tai Oodi haettiin kyllä mansikkamaalta, mutta onneksi se ei ollut kävellyt tihkuletkujen kohdalta. Tässä vaiheessa isäntä esitteli suunnitelma B:n. Sen vika oli se, että hiehoja ei kiinnostanut noudattaa sitä. Emännän laatima hieman suoraviivaisemman reitin sisältänyt suunnitelma C onneksi kelpasi ja päästiin puutarhatöihin.

Leikkuutauko. Meneillään on leikatun materiaalin prosessointi mobiilibioreaktorissa (märehtiminen suom.huom.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti