lauantai 15. helmikuuta 2020

Sahat soivat

Raivaussahaa kuvan kohteella ulkoiluttava saa työasennon ansiosta ekstratreenit pohjelihaksilleen. Työ sopii siis niille, jotka tuntevat itsensä turhan sirosäärisiksi. Kuuset on tarkoitus jättää pystysuoraan ja vesakko kaataa - tässä kohteessa ei voi sanoa vaakasuoraan - mutta pois valon tieltä kumminkin. Kuusen ura tukkipuunta ei oikein urkene, jos se joutuu kituuttamaan pöpelikön varjossa.
Maisema niityssä ei ehkä tällä hetkellä silmiä
hivele, mutta tässä kohtaa yleishyödyllinen
tavoite on, että elektronien
hölkkäradalla ei olisi estejuoksua.
Helmikuun harrastuksista veroilmoitus on  saatu järjestykseen . Päivä on pidentynyt sen verran, että ulkohommia ehtii valoisaan aikaan tekemään kroppaa väsyttävän määrän. Viime talvena huhkittiin korkeuksissa pudottelemassa lunta kyyttöhallin katolta. Kuluvana vuonna kyseinen laji on ollut Etelä-Suomessa täysin poissa muodista. Suvesta toiseen toistuvan kasvun ihmeen ansiosta päättymätön urheilumuoto - taimikon hoito - on sen sijaan ollut ohjelmassa.

Olosuhteet ovat olleet suorastaan erinomaiset. Ei ole tarvinnut odotella suojaa ja lumien painumista. Risun on saanut tyveltä poikki. Lumessa kahlaaminen ei ole nostanut rasituskerrointa. Eikä kova pakkanen hankaloittanut sopivaa pukeutumista. Vaivantonta siis tämä metsänomistajan elämä. Tosin nykyään metsänhoito onnistuu mainosten mukaan netissäkin. Vaatinee kuitenkin surffaamisen lisäksi turvajalkineensa risuille altistaneille suunnattuja maksumääräyksiä. Mobiilipankki tietysti vähentää pankkimatkalla saatavan raitisilmamyrkytyksen riskiä.

Yrityksiä voi nimetä niin, että nimi on vain sopivasti lennokas tai sitten niin,
että se antaa vahvan vihjeen toimialasta. Puu ja kaato (tarkkasilmäiset
voivat lukea metsurin selästä) kuuluu ilmiselvästi jälkimmäiseen kategoriaan.
Puisevia hommia on riittänyt muuallakin kuin rinnetaimikoissa. Sähköyhtiö varmisteli kyyttöniityn kautta kulkevan linjan toimitusvarmuutta vuoden vaihteen tienoilla. Operaatiota jatkettiin kuluneella viikolla. Miksi tehdä homma kerralla valmiiksi, kun siirtomaksun pääsee asiakkaalta joka tapauksessa perimään. Niittyyn saapui pari metsuria sähköyhtiölle urakoita tekevästä metsätyöyrityksestä. Ei tietenkään ihan vierestä, vaan asemapaikka oli yhtiön päämajan suunnalla. Työpäivän pituuteen piti siten mahduttaa myös matkat. Linjaa hätyyttelevät oksat ja rungot vähenivät ja sähköturvallisuuskin ilmeisesti oli riittävällä tasolla, koska työmaalta poistui sama määrä henkilöitä kuin oli tullutkin. Isäntä osallistui keikkaan siirtelemällä pätkittyjä puita tarkoituksenmukaisiin kohteisiin sekä tehostamalla kaivurin avulla puiden halua kaatua toivottuun suuntaan. Ei kun töpseliä seinään vaan jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti