torstai 17. syyskuuta 2020

G-kirjain ja sähkö

generaattori
Sähköntekokone ja käyttölaite valmiudessa. 
Saatetaan selvitäkin pelkällä valmiudella.

Tuulen henkäilyistä varoiteltiin urakalla eilisissä sääarvioissa. Täällä harjun ja honkien huomassa on ollut ennakkopuheisiin verrattuna suorastaan leppeää. Sähköäkin on  ollut tarjolla ns. jatkuvalla syötöllä ihan valtakunnan verkosta. 

Tuuliongelmiin varauduttiin sen verran, että isäntä otti moottorisahan mukaan lähtiessään aamulla kokoukseen metsäistä reittiä. Puuttuu autosta se turbobuusteri, jolla pääsisi kaatuneen rungon yli. Valtakunnan verkon mahdolliset ongelmat huomioitiin ajamalla pumpputraktori pois puron varrelta. Vihannesmaa ei enää tänä syksynä apuvettä tarvitse. Pumppu pudotettiin pois 
Pakilan rekossa siirryttiin tällä viikolla hämärähommiin. 
Tässä odotellaan viimeistä hakijaa. Menihän sitä jo monta 
kuukautta niin, että myyntimatkat eivät lisävalaisua kaivanneet. 
Nyt saatiin virtaa vanhasta traktorin akusta - ei ala geellä.
perästä ja kyseinen MF 240 parkkeerattiin nivelakselin kera G-kirjaimen harjoittelulaitteen eteen.

Emäntä pyöräili vielä aika hiljan aamuisin kouluun ja päivällä takaisin esikoululaisen seurana. Näillä matkoilla pelattiin joskus (=yhteen aikaan kyllä aika usein) "Millä kirjaimella alkaa?" -peliä. Tai käänteisesti "Sano joku Aalla/Beellä...alkava. Eräänä aamuna äiti oli kirjainten ehdotusvuorossa ja ehdotti tapansa mukaan säästeliäästi harvinaisempia kirjaimia. Sanojen keksijä keksi vastauksia kohtuullisen sujuvasti. Kaveri alkoi kuitenkin vaikuttaa hiukan turhautuneelta ja lopulta kysyi, koska äiti sanoo geen. No, äiti sanoi. Vastausta ei tarvinnut odottaa. Generaattori tuli kuin rautakaupan hyllyltä. Olivatkohan sähköt olleet hiljan poikki? Kirjallisuusopintojen edettyä pelattiin myös "Mikä on toinen/kolmas... kirjain?" -peliä. Aggregaatilla päästiin geehen. Nykykoulussa pitäisi kuulemma ylittää oppiaineiden rajoja. Koulumatkalla tuli todettua, että ainakin sähköopin osalta fysiikka voidaan yhdistää äidinkieleen.

Kuva liitttyy aiheeseen siten, että valtakunnanverkosta peräisin olevaa sähköä virtaa taustalla näkyvässä aidassa. Kymppi on isompi kuin Satanen, vaikka sata on kymmenen kertaa enemmän. Keväällä paristakymmenestä kilosta lähtenyt poitsu kyllä juo ja syö itsensä ohi. Tässä ollaan juomapuolella. 


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti