torstai 10. syyskuuta 2020

Tapahtuu

Tässä ei ollut älä tallaa nurmikkoa -kylttiä, mutta olisi ollut aika homma syödä niin paljon alta pois, ettei tallattua yhtään tulisi. Tämä seurue ja nurmi hieman tallatumpana on tavattavissa kasvimaan liepeillä myös erikseen nimeämättöminä osta tilalta -päivinä.

Tapahtumista ja niiden järjestämisestä leipänsä (ja lihansa ja papunsa ja hamppunsa
Ei ole itse piirretty. Huljalan Tupalassa klo 10-15.
ja vihanneksensa) tienaavia ei ole käynyt kateeksi viimeisen puolen vuoden aikana. Ei nyt ehkä muutenkaan, kun niitä tapahtumia tupataan järjestämään emännän makuun vähän ahtaissa ja syrjäisissä paikoissa. Kaikenlaisesta etäilystä huolimatta järjestejäpoloinen joutunee niiden syrjäisten tapahtumapaikkakuntien ahtaudessa sitten aikaansa viettämään. Järjestäjä todennäköisesti ei ole yhtään poloinen, vaan hänen makunsa elinympäristön suhteen vain poikkeaa emännän vastaavasta. Toisekseen käsite syrjäisyys on tietysti sadan kilometrin päässä esimerkiksi sata kilometriä erilainen. Lisäksi se mainittu ahtaus todennäköisesti helpottaa kansanjoukkojen haalimista osallistumaan niihin tapahtumiin. No, näistä mieltymyksistä johtuen emännän&joukkojen järjestämät tapahtumat ovat väljemmissä oloissa ja keskellä maailman napaa (=Huljalan kylä).

Tältä tontilta tapahtumien järjestely alkaa kuitenkin tältä kaudelta olla voiton puolella. Kolmesta kohdasta kaksi on ruksittuna. Toissa viikkoisesta Luonnon päivästä on kohta jo toivuttu - ainakin sen verran, että ylihuomenna pistetään pystyyn Osta tilalta -päivä. Sen jälkeen myydään tilalta ihan muuten vaan ilman mitään tapahtumia. Ja tapahtuuhan sitä kaikenlaista ihan järjestämättäkin; traktorista voi puhjeta rengas, lehmät karkaavat tai hamppu aiheuttaa tukoksen puimurin sisuksiin. Lehmäjahti saattaisi tietysti kiinnostaa yleisöä, mutta siitä on vähän hankala tiedottaa etukäteen.

Emäntä kuvaili maisseja joku aika sitten Huljalan Tupalan face book -päivitystä varten. Keltaiset maissit olivat iloisen vaaleanpunaisessa ämpärissä. Isäntä osui paikalle ja huomautti jotain muoviämpärin epävalokuvauksellisuudesta. Vajaus taiteellisessa vaikutelmassa oli isännän silmiin sitä luokkaa, että hän ystävällisesti tyhjensi pajukorin kuvausalustaksi. Emäntä ikuisti maissit sitten siinäkin. Julkaistusta kuvasta tuli kuitenkin rajattua kori lähes piiloon ja näkyviin jäi pelkkää maissia purjon varsi somisteena. Tänään emäntä tuli siihen tulokseen, että kyllä tämä ämpärikuva sittenkin vaan näytti paremmalta. Sävy sävyyn kokonaisuuden olisi tietysti saanut, jos isäntä olisi huomannut kuvata vaaleanpunakuulonsuojaimisen emännän kuvaamassa maisseja vaaleanpunaisessa ämpärissä. Ei vaan huomannut - kertooko se isännän taiteellisuudesta vai sen puutteesta.


 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti