maanantai 31. tammikuuta 2022

Tasaisen talvista

Tähän on talvipuuhissa tultu. Vuosimallin 2021 verokuittien sisältämä informaatio saatiin verottajan ymmärtämään muotoon. Elämä kuitenkin jatkuu ja uuden kokoelman keruu on aloitettava. Emäntä valitsi tämän pirteän vihreän mapin ja askarteli siihen kahta iloisen väristä tussia käyttäen informatiivisen etiketin selkään. Isäntä ei löytänyt toista samanväristä mappia ja halusi vaihtaa johonkin varastossa kaksin kappalein esiintyvään väriin. Hänen kykynsä eivät kuulemma riitä tunnistamaan saman vuoden mappeja, jos ne ovat eri värisiä. Oli se ne kuitit siirtänyt, muttei tuota etikettiä. 

Sataa lunta. Lehmät kulkevat jonossa hallista ulos tai sisään. Rouskuttavat heinää. Väistävät kuivitustraktoria. Rouskuttavat lisää. Nostavat häntäänsä tunnetuin seurauksin. Rouskuttavat vieläkin  lisää. Aurataan lunta. Aurataan uudestaan lunta. Ja vielä senkin jälkeen. Emännän opiskeluaikana
Ukki syrjäyttämässä uutta lunta topografialtaan vaihtelevassa
ympäristössä. Autoilevilla lihan tai vihannesten ostajilla on
edellytykset selvitä ostosreissustaan jumittumatta. Toki
suksillakin pääsee. Vallitsevassa lämpötilassa tuotteitten
elintarviketurvallinen kuljetuskin onnistuu, vaikka kotimatka
ei ihan olympiavauhtia taittuisi.

järjestettiin tilaisuuksia, joissa isänmaan toivot yhdessä laulelivat. Osa nuotin kohdalta, osa sen vierestä, mutta samaa kappaletta ja yhtä aikaa, koska se oli kivaa. Vallinnut sää toi mieleen tilaisuuksissa käytetyn laulukirjan erään kappaleen. Siinä Sonja lapioi lunta Siperian laajalla lakeudella. Hänellä oli kuitenkin "hiton huono tuuri, kun länsituuli uutta lunta toi". Täkäläisellä topografialla ei voi puhua lakeuksista, Sonjaakaan ei talossa ole, lapion tilalla on Valtra ja tuulen suunta jonkin verran vaihtelee. Kokemuksissa on kuitenkin yhteneväisyyttä, sillä sen Valtran sai auraamasta päästyä jättää lämmitysjohdon päähän, että taas pääsi auraamaan sitä uutta lunta.

Talvella kerkeää paremmin tätä huvia. Se joka ei
esittänyt ideoita värien ja kuvioiden suhteen sai
 tyytyä harmaaseen. Isännän suosikkikuosi on
tosin harmaanakin rakkaudella neulottu.
Kuvasta voi päätellä, että joku esitti.
Aika rauhallista on siis ollut. Lehmä- ja paperihommia. Ei jännittäviä sonnijahteja tai konerikkoja, eikä edes yleisötapahtumia. Emäntä kävi tammikuussa kerran Lahden rekossa ja ensi viikolla aktivoidutaan taas etelän matkailuun eli Helsingin ja Vantaan rekoihin. Toivottavasti asiakkaatkin aktivoituvat - siis ostoksiin. Etelään lähteneiltä voi siltä viikolta jäädä luminen torikäynti väliin. Pakastimet ja lihakylmiö on juuri täytetty, joten lihan suhteen on, mistä valita. Juuresten puolella sortit vähenevät, mutta uudet siemenet on jo katsottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti