sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Säkitystä ja siemeniä

Lastausvalmiit pavut saivat jostain syystä lavetin takakummin ilmat
keskittymään renkaan yläosaan. Isäntä kompressorin avustuksella tähtää nyt
lisäilmaa renkaan alaosaan.
Aamuinen vasikan laskenta kertoi, että tänään ovat päivän valon nähneet Satanen ja Shakki. Vakioveikkauksesta kokoontumisrajoitusten aiheuttamalla pakkolomalla olevat voivat ajankulukseen veikata emien nimiä. Koska sääolosuhteet ovat viime päivinä olleet mainiot - kuivat ja aurinkoiset - eivät vasikat ole ylimääräistä työllistäneet. Se välttämätön on korvamerkin kiinnitys. On siis ehditty muihinkin harrastuksiin.

Taulukkolaskenta-nimisellä taidegrafiikkaohjelmalla laadittu papusäkin
etiketti edustaa isännän taiteellisia kykyjä. Emännän taiteellisilla kyvyillä
lopputulos olisi ollut hyvin samankaltainen. Tasan käyvät onnenlahjat.
Papupussi siis puntariin, lukema lappuun ja lavetille
odottamaan lastausta.
Vallitsevat terveysolot suosittavat etätöitä ja ihmiskontaktien välttämistä erityisesti seitsemänkymppisille. Mummo ja ukki ovat ottaneet kontaktia raivaussahoihin ja klapikoneeseen. Sitä vain mietimme, kuinka etäiselle metsäpalstalle olisi tarpeen sillä raivaussahalla mennä kommunikoimaan.

Isäntä taas on pussittanut härkäpapuja. Emäntä ja lapsityövoimakin ajoittain pakkaavat papua. Emännän operaatiot voittavat pussien lukumäärässä ja kilohinnassa, isäntä taas pärjää tonneilla ja pakkaustekniikan aiheuttamilla desibleillä. Papuja meiltä ostavalla tilalla ei siis ole mahdollista ottaa koko tarvitsemaansa määrää irtotavarana. Siksi täällä raotetaan siilon luukkua ja laitetaan säkki alle.

Emäntä on tehnyt viimeiset siementilaukset. Kaikkia lajeja löytyy kyllä kätevästi nettiä klikkailemalla. Valinnanvaraa rajoittaa kuitenkin ajoittain pakkauskoko. Erikoisemmista jutuista saattaa olla myynnissä kymmenen siemenen satseja tai sitten nettikauppa kysyy, kuinka monelle hehtaarille sorttia tilataan. Meidän tarpeemme on noitten puolivälistä sinne kymmeneen siemeneen päin. Viime vuonna peittaamattomia/luomu keltaisen kukkakaalin siemeniä sopivan kokoisena eränä löytyi erään ranskalaisesta puutarhaliikkeestä listoilta. Siemenpakkaamolla oli ilmeisesti kuitenkin sattunut jonkin sortin kömmähdys ja tilatuista siemenistä kasvoi violetin kirjavia koristekaaleja. Oikein nättejä ja olivat kuulemma syötäviäkin. Ruokailupuoli jäi kyllä tällä kertaa rusakoille. Nyt emäntä rupesi kyselemään siemenet myyneeltä mösjööltä, josko vastaavan pussukan rivillä olisi laskussa tänä vuonna nolla. Mösjöön nurkilla kukkakaalit ovat varmaan jo hyvällä taimella, mutta täällä jatketaan vielä kasvihuoneen kokoonruuvausharjoituksia. Tänään sähköposti toi pyydetynlaisen laskun, joten sekin asia rupeaa olemaan kylvämistä vaille valmis.
On tällä selkä valkoinen, kuten kyytöllä mutta kylkien ruskeudella ei voi kehua. Korvissa sentään on väriä. Meillä oli joskus tämän värinen lapinlehmä, mutta Seiskari on itäsuomenkarjaa. Kaveri on mieltynyt raivattuun koivikkoon aidan ulkopuolella. Huoltovastuuta kantava Olhava taustalla toivoisi mieltymystä myös kotikontuihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti